Toegang 

 Nieuws
 Foto's
 Competitie teams
 Training
 Activiteiten
 Over vereniging
 Bestuur en commissies


Informatie over DVH

De Vliegende Hollander (DVH)

Adres :
Wimbledonpark 161
1185 XM Amstelveen
telefoon park: 020-6417252

Algemeen
Centraal in Amstelveen, uitstekend bereikbaar en omgeven door veel groen, ligt ons prachtige tennispark. Met dezelfde naam als het Londense tennispark ‘Wimbledon’ is Tennisvereniging De Vliegende Hollander(‘DVH)’ sinds jaar en dag gevestigd op Wimbledonpark 161.
Bestond de vereniging vanaf haar oprichting in 1948 voornamelijk uit KLM-leden, tegenwoordig bestaat de Vereniging uit een mix van KLM-leden en een groot aantal buitenleden; in de loop van de tijd is DVH veranderd van een ‘KLM-club’ in een OPEN vereniging en voor een ieder als lid toegankelijk.

De vereniging heeft bijna 700 leden; de grote populariteit van DVH ligt in de wijze waarop zij haar doelstelling-‘het doen beoefenen en bevorderen van de tennissport’- tracht te bereiken.Door een combinatie van recreatieve en wedstrijdactiviteiten en, niet in de laatste plaats,vanwege de gezelligheid, het sociale gevoel en de nostalgische sfeer, biedt DVH iedereen de mogelijkheid op haar of zijn niveau van de tennissport te genieten.


Structuur van de vereniging
Het vergt enige organisatie om een vereniging draaiende te houden. Het algehele beleid binnen de vereniging wordt bepaald door de Algemene LedenVergadering (‘ALV’), die voor uitvoering van het beleid een aantal leden verkiest dat met elkaar het bestuur van de vereniging vormt.

Naast voorstellen voor eventuele beleidswijzigingen legt het bestuur ook één keer per jaar aan de ALV verantwoording af over het gevoerde beleid.
De vereniging heeft Statuten, een Huishoudelijk Reglement en een Park- en Afschrijfreglement, waarin alle bijzonderheden die de vereniging aangaan zijn vastgelegd.
In de uitvoering van de vele activiteiten binnen de vereniging wordt het bestuur bijgestaan door een aantal commissies. De samenstelling van het Bestuur en Commissies vindt u onder ‘Bestuur en Commissies’ op deze website.

Tennispark

DVH beschikt over:

·         9 verlichte gravel banen

·         1 mini baan

·         1 oefenmuur

·         Een gezellig clubhuis met ruim terras (uitzicht over 3 centraal gelegen banen)

·         Dames- en herenkleedkamers welke van alle sanitaire gemakken zijn voorzien

·         Een ruime bar met bijbehorende keuken (in eigen beheer waardoor aantrekkelijk geprijsd)

·         Beschutte fietsenstalling, speciale parkeerplaats voor brommers/scooters     

·         Speeltuin 

·         Gratis en ruim voldoende parkeergelegenheid

 


Openingstijden

Gedurende het tennisseizoen (van 1 maart tot 1 december) zijn onze openingstijden als volgt:

Elke dag van 8.30 uur tot 23.00 uur (tennissen tot 22.30 uur).

Door middel van een speciaal kaartleessysteem aan het toegangshek kan met behulp van de KNLTB-pas worden getennist op tijden dat het park gesloten is (bijvoorbeeld in het weekend na 18.00 uur).

Het reserveren van een baan wordt gedaan op het elektronische afhangbord in het clubhuis. Het afhangbord vindt u bij de ingang van het clubhuis (aan de kant van baan 4).

Op alle banen is verlichting aangebracht. Via het bedieningspaneel bij de ingang van het clubhuis aan de zijde van baan 4, kan de verlichting door middel van het verenigingspasje worden ingeschakeld. Om 22.30 uur dooft de baanverlichting automatisch.

Speelmogelijkheden en –activiteiten:

DVH beschikt over een grote en enthousiaste Technische Commissie (‘TC’) die verantwoordelijk is voor alles wat een wedstrijd en/of spelelement met zich meebrengt. Elk seizoen worden vele grote en kleinere evenementen georganiseerd, waarbij iedereen altijd van harte welkom is!

Recreatief tennis:

Voor leden die alleen recreatief tennissen zijn er tal van andere activiteiten om aan deel te nemen. De DVH Clubavond wordt iedere maand (van 18.30 uur- 23.00 uur) georganiseerd. Dit betekent tennissen op eigen niveau, spelen tegen wisselende tegenstanders terwijl men op elk gewenst moment kan instromen. Een ideale manier om veel mensen te leren kennen en het bruisende verenigingsleven van DVH te ervaren.Daarnaast kent DVH:

·         Een openingstoernooi (hiermee wordt het tennisseizoen traditioneel in gang gezet)

·         Uitwisselingstoernooien met andere verengingen

·         Toss-activiteiten (woensdagochtend, vrijdagmiddag)

·         Een ‘Ladies Day’

·         Regelmatig worden initiatieven genomen om andersoortige toernooitjes te spelen

Competitietennis:

Voor de meer prestatiegerichte tennissers bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan competities die door de KNLTB wordt georganiseerd.

Doordeweeks en in het weekend komen op elk niveau en in iedere (leeftijds)categorie (dames, heren, gemengd) vele teams voor DVH in zowel de voorjaars- als in de najaarscompetitie uit. Hoewel gezelligheid de rode draad binnen onze club is, wordt competitietennis serieus benaderd: op zaterdag is ons eerste herenteam actief in de hoofdklasse. Dat geldt ook voor een aantal (!) damesteams.

Toernooien:

Uiteraard worden er ook toernooien gespeeld; zo is er het jaarlijkse Waparoo Open Toernooi, één van de drukst bezochte tennistoernooien uit de regio: ruim een week lang vele mooie wedstrijden op ieder niveau, lekker eten en gezelligheid op het terras en in het clubhuis!

Naast het Waparoo Open organiseert DVH elk jaar haar clubkampioenschappen voor senioren. Ieder jaar is dit weer een groots evenement waarbij in twee weken tijd bijna 600 wedstrijden in vele categorieën worden gespeeld. Speciale aandacht is er voor een relatief nieuwe maar zeer populaire categorie, Crazy Dubbels: samen met een dubbelpartner van een andere speelsterkte deelnemen (zolang er maar minimaal 2 punten verschil in rating zijn). De strijd om het clubkampioenschap leeft als nooit tevoren!

Gedenkwaardig zijn de feestavonden die, ter afsluiting van een evenement, worden georganiseerden waarmee voor deelnemers en toeschouwers de balans van inspanning en ontspanning maximaal wordt benadrukt!

Voor meer informatie over competitietennis en toernooien verwijzen we graag naar onze TC, op onze website te vinden onder ‘Bestuur en Commissies’. 

Introducees
Ook niet DVH-leden zijn welkom om te spelen op ons mooie park. DVH-leden mogen een niet DVH-lid introduceren en tegen betaling spelen op onze banen. Een introducee kan aan de bar afrekenen en krijgt dan een pasje om mee af te hangen. Graag na het afhangen het pasje direct retourneren aan de bar. Kosten voor een introducee:
€7,50 - Senioren
€5,- - Jeugd


Lidmaatschap DVH
Bent u geïnteresseerd geraakt in tennis én onze club? Graag verwelkomen wij u als nieuw lid bij onze vereniging. De kosten voor het lidmaatschap bij DVH voor een heel jaar tennissen zijn: 

Senioren

€ 189,50

Studenten

€ 164,50

Junioren

€ 108,00

Junioren < 10 jaar

€ 56,50

Donateurs

€ 30,00


Bij inschrijving als nieuw lid betaalt men éénmalig een inschrijfgeld van € 25,--
Verdere informatie en het inschrijfformulier vindt u onder “HOE WORD IK LID” op deze website.

Jeugd

DVH heeft veel aandacht voor de jeugd, zowel voor de (allerkleinste) beginnende jeugdspelers als voor de reeds geoefende jeugdspelers met ambitie. DVH heeft op dit moment 150 jeugdspelers en we vinden het belangrijk dat elk jeugdlid zich bij ons thuis voelt!


DVH vindt het voor de jeugd belangrijk dat naast de trainingen gedurende het tennisseizoen veel verschillende activiteiten worden georganiseerd. De Jeugdcommissie (‘JC’) bestaat uit zeven enthousiaste leden die al deze jeugdactiviteiten organiseren maar extra assistentie van ouders bij de verschillende activiteiten wordt zeer op prijs gesteld!

De voorzitter van de JC is tevens bestuurslid om er zodoende voor zorg te dragen dat de belangen van de jeugd voldoende binnen het bestuur worden vertegenwoordigd. Over de Samenstelling van de JCleest u meer onder ‘Bestuur en Commissies’ op deze website.

Het jaarlijkse open jeugdtoernooi valt niet onder de auspiciën van de jeugdcommissie. Voor de organisatie van dit toernooi is de Open Jeugdtoernooicommissie verantwoordelijk.

Uitgebreide informatie over nieuws en activiteiten voor de jeugd is te vinden op onze website onder ‘Jeugd’ (nieuwsberichten).

Veteranen:

Binnen de vereniging is een grote groep veteranen actief die gezamenlijk vele activiteiten opzetten, soms ook in samenwerking met andere verenigingen. Zo wordt iedere woensdagochtend een veteranentoss gehouden; vele deelnemers beleven plezier aan tennis, koffie drinken en elkaar ontmoeten. Dit is al vele jaren een wekelijks terugkerend en succesvol evenement!

Tijdens het bekende, jaarlijkse Waparoo Open Toernooi, wordt in dezelfde week het Waparoo Open Toernooi voor/door veteranen georganiseerd. Een grote groep vrijwilligers staat garant voor dit prachtige evenement waarbij veteranen uit de gehele regio naar ons gezellig park komen om onder het genot van een drankje en een lekker hapje te genieten van tennis, ons mooie terras en elkaar. Een ideaal moment om de zomer echt goed in te luiden.

Daar aansluitend op de wedstrijden van de veteranen de partijen van het seniorentoernooi van start gaan, is het Waparoo Open Toernooi als in z’n geheel een druk bezocht evenement dat voor veel activiteit op het park zorgt. Kortom: een topweek!

Jaarlijks organiseren onze veteranen, het zogenaamde ‘50+ love toernooi’. Gedurende een aantal op elkaar volgende dagen wordt een toernooi gespeeld waarbij het sociale aspect voorop staat! Het ‘50+ love toernooi’ wordt ieder jaar georganiseerd door een groep zeer enthousiaste DVH-vrijwilligers.

Zo zijn er nog vele andere activiteiten gericht op de grote groep veteranen die DVH rijk is, zoals het Clubtoernooi voor veteranen. Ook de veteranen strijden om de eer van het clubkampioenschap!

Tennislessen:

Trainingen voor elk niveau! Voor zowel de beginnende als de gevorderde junioren en senioren bestaat de mogelijkheid om aan training deel te nemen. Het is mogelijk om tennislessen te volgen op ieders niveau, ook ben je van harte welkom als je nog nooit een racket hebt aan geraakt.Voor meer informatie: zie onze site onder ‘Training’. Uitgebreide info is ook te lezen op de volgende site http://www.andyvanrijn.nl/trainingen/dvh


 Over vereniging 
 Informatie over DVH
 Routebeschrijving
 Cashless


 Nieuws 
Alle berichten

Nieuws per onderwerp:
 Adverteerders en Sponsors
 Baanregels
 Barcommissie
 Bestuur
 E-flyer DVH
 HOE WORD IK LID/How to become a member?
 Inloggen op website DVH
 JEUGD
 Park- en clubhuisonderhoud
 QD Tennis/KLM Jeugd Open 2017
 QD Tennis/KLM Open 2017
 QD Tennis/KLM Open Veteranen 2017
 Reanimeren en gebruik AED
 Reglementen
 TC
 Trainers
 Training
 Welkom
 KNLTB

Nieuws op datum:
Nieuws via RSS:
xml Nieuws
xml Reacties
Meer over RSS...
 Competitie teams 
Senioren
 Vrijdag Gemengd
 Zaterdag Dames
 Zaterdag Gemengd
 Zaterdag Heren
 Zondag Gemengd
 Zondag Heren

Junioren
 Zondag Meisjes
 Zondag Jongens